Flfinished.png
Iedereen is op Fictieve Landen welkom -- mits het hem of haar niet aan fantasie en inlevingsvermogen ontbreekt, kortom: een rijkdom van de geest. (Pierlot McCrooke, de oprichter van het project)

<createbox> break=no preload=Template:New buttonlabel=Draag bij aan Fictieve Landen wiki, en gebruik je fantasie! </createbox>

Adalbrecht IV.jpg
Mhejki.jpg
Patre-Blanche.jpg
Uki Jukie.jpg
Suite presidentielle.jpg


Een warm welkom

Welkom op deze site, Fictieve Landen wiki. Het is een wiki die valt onder het project wikia en gesticht werd door Pierlot, de hoofd-administrator. De site bestaat al meer dan een jaar en is bedoeld voor fantasierijke mensen. Hier kan je een land maken zoals Immeland, Horigheim & Kajunda.


Ongekende mogelijkheden

De wiki draait om een fictief land. Welk land is dit? Welke steden zijn er, en welke dorpen? Dit is aan de gebruikers zelf om te beslissen! Gebruik je fantasie, maak dorpen, steden, personages, bedrijven, politieke partijen en geschiedkundige artikeltjes. En het mooiste is: je mag alles uit je duim zuigen, zolang het maar mooi klinkt! Het belangrijkste is dat de gebruikers van deze website er plezier aan zullen beleven. Fictieve Landen is een wiki waarop mensen hun creatieve ei kwijt kunnen. Ontwerp niet alleen je eigen dorpen en steden, maar ook de bijbehorende landkaarten, stadswapens, logo's, burgemeesters, lokale politici, geschiedkundige weetjes, en nog talloze andere dingen. De mogelijkheden zijn eindeloos.


Project in de maak

Momenteel telt de wiki nog maar weinig artikelen en slechts een klein groepje enthousiaste gebruikers. Met jouw hulp kunnen we deze site nog mooier, groter en leuker maken voor iedereen die er al surfend op zou kunnen stuiten. Voor vragen van praktische aard, voor verdere uitleg van dit project of voor inspiratie kan je terecht bij de sitebeheerder Pierlot. Succes en veel plezier op dit mooie project.


Hoe begin ik?

Het concept is erg simpel: je sticht een landje, stadje of dorpje en schrijft hierover artikeltjes. Hoe was de geschiedenis van dit land, wie waren de belangrijke historische figuren, wat zijn de landkaarten, bevolkingssamenstelling, religie, natuurlijke hulpbronnen? Dat is allemaal aan jezelf om te bepalen. Je kan natuurlijk ook zélf een personage bedenken (of meerdere), of bestaande artikelen aanpassen of verbeteren. Qua aantal is er geen limiet en geldt de regel: hoe meer hoe beter! Voor vragen kan je bij de moderatoren terecht.


Chatkanaal

Hier kan je terecht voor chats over onze wikia.

Uitgelicht artikel

Horigheim is een stadsstaat en één van de acht Raadssteden. Het is een stadstaat met ? inwoners die haar stadsrechten al vroeg kreeg in 1517. De stadsheer is Jean Le Flamande. lees verder

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.